Het DNA van Dilbeek

Als je Dilbeek voor het eerst binnen rijdt, kun je je ogen bijna niet geloven. Het ene moment waan je je nog op de drukke snelweg, het andere moment rijdt je regelrecht de natuur in. Ik waande me zelfs even op een vakantie-bestemming. Met die prachtige huizen, het kasteel. Zijn er meerdere plaatsen zoals dit in België vroeg ik me gelijk af? Nee, dat kan toch bijna niet. Want wat een diamant naast het drukke Brussel. Woorden die me te binnen schieten als ik denk aan Dilbeek zijn Welkom, Vriendelijk, Gemoedelijk. Een dorp maar toch ook een stads gevoel.

De mensen die we leren kennen zijn sociaal, open, eerlijk, respectvol naar elkaar en geven eenieder een kans. Een kans om wat te zeggen, ‘hun idee uit te werken’, er heerst geen afgunst naar elkaar toe. Veel ondernemers maar toch ontzettend veel leegstand in de stad.

Het mooie en bijzondere van Dilbeek waar men natuurlijk niet omheen kan is het prachtige kasteel, de vijver, wolfsputten. Ze hebben dan geen toeristische dienst, maar ontzettend veel toeristische plekjes. Ik noemde er zojuist al een aantal, maar zulke tegenstellingen hebben we veel hier in Dilbeek. Maar toch, kan alles moeiteloos naast elkaar bestaan. Hoe dan..? En hoe kunnen we dit zien als opportuniteit in plaats van frustratie of zwakte? Hoe kunnen we gebruik maken van de kracht van deze tegenstellingen als DNA van de stad?

Stay tuned, want binnenkort wordt het toegelicht in de blog van Dilbeek….

(Project in samenwerking met Stad Dilbeek & Unizo)

Unizo.Logo.Simone Mortier         Dilbeek.Logo.Simone Mortier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s