Innovatie challenges

Hoe blijf je als bedrijf relevant voor de toekomst?

Simone Mortier Imagineering

Innoveren is de tijd vooruit zijn. Vernieuwend. Zorgen dat je net dát doet, wat al je concurrenten niet doen. Ja, over het algemeen zijn jullie goed bezig. Lekker aan het brainstormen met z’n allen, en lopen er geweldige toekomst-projecten.

De concurrentie doet hetzelfde dus informatie wordt niet gedeeld met elkaar. Stel je voor dat ze hetzelfde maar net iets beter doen…

Ineens, is daar een nieuwe speler. Iets wat je nooit had verwacht als concurrent en veroverd de markt. Denk aan “Uber”,  “AirBnB”, en invloed van de nieuwste technologie. Wat doe je dan?

Zijn jullie klaar voor deze toekomst?

Innoveren is mensenwerk. Samen met je team, andere afdelingen, misschien wel met concurrenten aan de slag. Kortom, een groot divers team om innovation challenges aan te pakken. Het vergt betrokkenheid.

Huidige projecten en innovatieve ideeën worden onder de loep genomen. We gaan creatief aan de slag. Want juist in die gekke ideeën zit de toekomst. Ja, “Waarom niet”? Deze vraag stellen we elkaar.

Mijn aanpak?

Ik ga uit van de kracht van jullie diverse team en faciliteer interviews en workshops om die innovation challenge met beide handen aan te pakken. Daarvoor gebruik ik een creatieve aanpak, Imagineering, elementen uit Design Thinking en Interview-technieken volgens “Appreciative Inquiry”. Meer informatie in “werkwijze

Wat krijg je er voor terug?

Wat je aandacht geeft groeit. Dus de hoeveelheid wat jullie terug krijgen ligt aan jullie inzet. Gemotiveerde teams krijgen er ontzettend veel voor terug. Als je deze reis niet neemt, gebeurt er niets.

Leuke bijkomstigheid:

Het is leuk! Jullie krijgen sterkere teambanden en hebben plezier. Het is vernieuwend en we leren van elkaar.

Somewhere, something incredible waiting to be known – Carl Sagan