Story’s

Hoe je door strategische toekomst-sessie’s kapitein wordt van je eigen schip. “Desidera aan het roer”

SimoneMortier.desidera-didden
Model: Desidera Didden, Foto: Tatjana Dekker

“Helemaal thuis op het water”, dat zegt ze als je haar filmpje bekijkt. Overigens de moeite waard om zomaar even te zien. Deze zin klopt ook helemaal. Al sinds ik Desidera ken, is ze helemaal thuis op het water. Ze leeft waar ze voor staat. Helemaal niet zo gek, opgegroeid op een schippersinternaat. Dit heeft haar geïnspireerd tot het creëeren van het online platform (https://ervaarevents.nl/) waar ze passagiers en reders met elkaar matcht.

 

De invloed van haar jeugd & Desidera’s karakter

SimoneMortier.Schip.ErvaarEvents
Foto: Simone Mortier

Haar ouders voeren en daarom kon ze ervaren hoe het was om haar jeugd al varende door het leven te gaan. In de jaren die daarop volgden wist ze als geen ander hoe het was om te faciliteren. Net dat beetje extra, ontzettend behulpzaam en attent.

Los van dit alles, is ze ook echt een ambitieuze vrouw. Met de nadruk op vrouw, want met haar vrouwelijke touch kan en wil zij het huidige stoffige imago van de binnenvaart een boost geven. Daarnaast een prachtig platform met betekenisvolle evenementen – arrangementen én op maat.

Vaar je eigen koers, en navigeer naar de toekomst

Simone.Mortier.skype.ErvaarEvents
Foto: Simone Mortier

Samen hebben we de afgelopen maanden gebrainstormd hoe we dit kunnen vorm kunnen geven. Niet alleen het online platform en de sales, maar echt op zoek naar de betekenis van woorden. Vragen als: “Hoe en waar staat “erVAAR events” nu echt voor?”, “Waarom wil juist jij die authenticiteit van schepen benadrukken?”. “En hoe kunnen mensen een echt onvergetelijke ervaring vertellen aan hun familie en vrienden?”. Met gebruik van Imagineering, storytelling, story-doing, design thinking zijn we te werk gegaan.

 

 

Heb jij ook zin in een feestje op het water? 

SimoneMortier.DesideraDidden.ErvaarEvents
Foto: Simone Mortier

Uiteindelijk verkoopt ze het zelf als “Heb jij ook zin in een feestje op het water?” en aan de schepen vraagt ze simpelweg of ze deel willen nemen om succesvolle evenementen op hun schepen te hebben. Want heel eerlijk, de scheepvaart is een mannenwereld en die kunnen wel een vrouw gebruiken om hun schip te verhuren voor evenementen.

Los van het online platform is Desidera ook heel bewust geworden door het proces en weet ze precies wat ze doet. Ze is daarin ook een tikkeltje perfectionistisch, maar daarom weet je dat wat je krijgt, écht goed is.

Alle hands aan dek!

SimoneMortier.Tijdschrift.ErvaarEvents
Magazine: Lifestyle Dordrecht Foto: Desidera Didden

Een van de vragen die ik haar de eerste workshop stelde: “Stel je eens voor, het is 2023, hoe succesvol is “erVAAR events” en wat heeft er bijgedragen aan dit succes?” Desidera’s antwoord was “Ik zie dan schepen varen onder de “erVAAR” vlag en dan weet ik: “Wauw, wat een mooie, veilige en onvergetelijke dag hebben die mensen”. “Daar ben ik dan ontzettend trots op!”

Terwijl we verder brainstormen, werkt Desidera aan haar online platform waar de reders kunnen aanmeren & passende arrangementen per schip worden bedacht zodat we klaar zijn voor het vaarseizoen start. Want varen is genieten…

Desidera, nogmaals bedankt voor de fijne samenwerking. Het is een genot om te brainstormen met zo een positief en creatief talent.

Ook interesse in strategische toekomst-sessie’s  voor jou start-up? Vraag Desidera hoe ze het vond of bel me gerust eens op! 

Je kunt Desidera’s verhaal lezen in “Lifestyle Dordrecht”. En mocht je alvast zin hebben gekregen in “een feestje op het water” kun je haar alvast een mailtje (desidera@ervaar.nu) sturen voor het maken van een bel-afspraak.

 

Met liefde geschreven,Simone Mortier

Simone Mortier.Schip1.ErvaarEvents

Foto: Simone Mortier

Tekst: Simone Mortier
Foto’s: Tatjana Dekker, Simone Mortier, Desidera Didden

 

Hoe de zoektocht naar het DNA van Beringen leidt tot innovatie van de stad

workshop

Beringen. Op een regenachtige woensdagochtend reed ik de stad binnen. Ok, dacht ik. Dit is het dus. Mijn project. We, Michiel Rutjes – collega-Imagineer en ik, waren gecontacteerd via professor Diane Nijs, die les geeft aan de master Imagineering met de vraag of we als alumni van de master Imagineering mee wilden werken aan een project om samen met inwoners, gemeenteraadslieden, handelaars en ondernemers op zoek te gaan naar het DNA van de stad om de handelskern te vernieuwen. Leegstand is een 20171213_112038.jpgvoorkomend fenomeen in gemeenten en hoe kan die het beste ingevuld worden dan te luisteren naar de behoefte. Want ja, er zijn natuurlijk vaak ontzettend veel ideeën, maar wat is er nu écht nodig. Deze behoefte stemmen we af op het DNA van de stad. Zodat het daarna door de gemeente kan ingevuld worden. Het ontdekken van de behoefte en de ontwikkeling van het DNA hangt samen met innoveren. En… zoals onze professor Diane Nijs mooi omschrijft: “innoveren is mensenwerk”. Daarom faciliteren wij als Imagineers en krijgen we de antwoorden vanuit de stad. En in ons geval dus Beringen. De vijfde stad in Belgisch Limburg naast Leopoldsburg, Lommel, Maaseik, en Tongeren die aangesloten is bij dit project. Een initiatief van UNIZO in samenwerking met de gemeentes. Natuurlijk een ontzettend mooi project. Toen ik die ochtend de stad binnen reed kwam ik een bordje Be-Mine tegen, ja daar had ik wat over gelezen en was een mooi punt van herkenning! Ik werd nieuwsgierig, wat zit erachter Be-Mine? Wie heeft dit bedacht?

De eerste ontmoeting en inzichten in het stadhuis van Beringen

20171213_121953Op naar het stadhuis, waar Michiel en ik het project team ontmoetten in het kantoor planologie. Een groep enthousiastelingen, dat project team en die Beringnaren. Ze konden maar niet stoppen met praten over de stad. Hun stad. Waar ze ontzettend trots op zijn. We moesten Beringen maar eens gaan bekijken. En zo kregen we een tour door Beringen door Kristof Schulpé, een toffe innoverende jonge kerel. Tevens onze sparring-partner en projectleider werkende bij Stad Beringen. We stopten bij de Be-Mine site, die uitkeek op de avonturenberg. We bezochten de klim-hal en reden door de Koolmijnlaan. Later gingen we naar Beringen-Centrum en zagen we een tal van gespecialiseerde shops. Interessante dag. Maar jee… wat moesten we hier mee. Hoe konden we hier uit al die diversiteit nu een DNA verzinnen wat alles zou omvatten van Beringen, dacht ik in de auto naar huis toe. Ik had werkelijk waar geen idee.

Graven naar bouwstenen met de Beringnaren

We gingen dieper graven met een aantal enthousiaste Beringnaren, afkomstig uit verschillende deelgemeenten: Paal, Beverlo, Koersel en Beringen. Want Beringen, is niet alleen Beringen-centrum! Werd ons meerdere malen (en soms op ludieke wijze) kenbaar gemaakt. Tijdens de eerste “design-sessie” in de luchtfabriek in Heusden-Zolder ontdekten we samen een aantal bouwstenen die als grondslag voor het DNA van Beringen dienden. Verbinding, diversiteit en spanning werd er geroepen. Ja, bruggen bouwen ook, en alle bewoners hadden daar zo enorme ideeën en inspiratie over. Deze bouwstenen werden nog eens bevestigd tijdens het buurtplatform 1 februari. Door 20171213_140418middel van Imagineering, design thinking, systeem denken kwamen we tot wat meer concrete innovatieve oplossingen. Deze methoden klinken moeilijk voor degenen die hier niet dagelijks mee te werk gaan, maar in feite is het niet anders dan diep nadenken en een logisch gevolg van praten met elkaar. Creatieve ideeën delen en hier de ruimte voor faciliteren (letterlijk & figuurlijk), dat doen wij als Imagineers. Wat ons opviel, is dat alle individuele deelnemers hebben behoefte aan positivisme, het aanpakken van nieuwe kansen. Zo kwamen we door deze workshops er achter dat de Beringnaar niet persé trots is op Beringen als geheel, maar wel op de unieke delen.

En het DNA van Beringen is…?

KnipselDaarom zeggen wij, hét DNA van Beringen bestaat niet. De diversiteit in mensen, deelgemeenten, natuur en activiteiten is te groot om dit in een zin, concept of idee te vatten. Echter, heeft iedereen uit groot Beringen, behoefte aan verbinding met elkaar. Op elk mogelijke manier: door het verenigingsleven, te sporten, een fietspad te leggen maar ook de toekomst samen vorm te geven. Spanning is iets wat die verbinding creëert. Doordat er mensen aanwezig waren die opkwamen voor de verschillende deelgemeenten, waarden en ideeën voor Beringen heerst er ook spanning. Juist deze spanning zorgde ervoor dat er constructieve gesprekken op gang kwamen en mensen prikkelden elkaar met ideeën. Spanning & energie, ook waar Beringen-mijn (Be-Mine) bekend van is geworden. Dus dit was niet zo gek, en wederom een leuke verbinding. De diversiteit van groot Beringen zorgde ervoor dat het DNA van Beringen niet tastbaar is. Ook niet in één concept of idee te vatten. Wel eens gehoord van symbiose? En fractal design? Iets wat Michiel tijdens dit project verzon. Zoals die romanesco, die gekke bloemkool. In het diepst van het DNA zie je constant hetzelfde terug komen. Dit is ook zo in Beringen. Want Beringen bestaat niet zonder diversiteit, spanning en verbinding. Ons concept was daardoor een gesprek op gang te helpen en deze verbinding te creëren in de stad. Een verbinding die voorheen door de diversiteit niet zozeer zichtbaar was, maar nodig. Nodig om de kern van de stad te innoveren.

Wat heeft ons project teweeg gebracht? De tastbare feiten.

Wat voor tastbaars er al is voort gekomen uit ons project door te verbinden en te spreken? De stad had een aantal gebouwen op de sloop-lijst staan om de kern te vernieuwen. Het bleek, dat dit niet nodig is en het verenigingsleven het stadhuis heeftsintlugard gevraagd dit  te gebruiken. Zo ontstaat er weer een bruisende kern in de stad. Iets wat vooraf nooit bedacht zou kunnen worden. Binnenkort geven Michiel en ik nog een laatste workshop in Beringen om de invulling van het stadscentrum met deze jongeren te bekijken.

Ik kan niet wachten om te zien wat hieruit gaat ontstaan!

Na Beringen komt…

O ja, met trots gaan we binnenkort werken aan een “bedrijvige kern”  van Stad Dilbeek. Ik kijk enorm uit om de Dilbekenaren te ontmoeten en de stad te leren kennen!

 

Meer weten over de Imagineering aanpak in Beringen? Of eens brainstormen over wat een Imagineering aanpak voor uw organisatie, gemeente of start-up kan betekenen?  Neem gerust eens contact met me op! – Simone Mortier

Dit project was in samenwerking met: NHTV University of Breda, UNIZO & Stad Beringen
Collega-Imagineer: Michiel Rutjes
Foto’s van Beringen door: Frank Verheijden – www.lucaconcept.be

 

 

 

 

 

 

 

 

Story of your life.

Always, I have been intrigued by the stories of other people’s lives. What kind of experiences drove them to action and why they took the specific action at that certain moment. Lately, I notice that I am especially interested in the stories of people that changed course in their careers. Probably because I recently changed course myself. As people indulge in social comparison, I am one of those people.

The level of happiness during change

Some start in their’ mid twenty’s/ early thirty’s. Others are a bit older. It seems to be a rage, to completely change course. Give up your career to find your purpose or do the thing you absolutely love. But I wonder, do people really become happier? Do they have a more meaningful live or ‘find their purpose’? And, if driven by action, does the eventual level of happiness differ if the decision was forced or if it was a conscious choice?

Experiences that thrive changes

I started my own little research and talked to ‘these people’. No matter what the decision was, it was usually driven by an impactful life experience or change. As life is unexpected as we know, at some point we all encounter an impactful experience or change. Divorce, death, disease, resigning your job. But also positive, like marriage, buying a house, birth of a child and getting your first career bonus. The way we deal and reflect upon these changes, can make us change course. Funny thing however, is the more negative the experience, the more impactful the change is they make afterwards and the bigger the urge for meaning-making in their working lives.

Something else I wondered was, do they eventually become happier by doing meaningful work? Much research done in this area shows that on the longer term, saying years of meaningful work does give them a happier life. But is this meaningful work then also their purpose, or calling so to say? That is something I am still wondering.

It’s all about the journey

Another thing I found out is that the path towards doing a meaningful job is not that easy. Yes, it is easy to quit a job and choose for a meaningful life, but to be in a sort of limbo, taking small steps, not really seeing results but knowing this is the best path but still doubtful, this is the path I mean. And I believe, it is crucial to take this path to make a successful meaningful life.

I recently found out during a program I follow of people that quit their jobs and looking to find another career (some forced, some by conscious choice). We answered questions like ‘what is your personal why’? And “who defines you?”. “Is what you tell, also what you show and vice versa?” What I found out, is indeed, the journey towards a meaningful job is not easy. But it is already a meaningful road to take by itself and a life changing experience. When I am writing this down, I personally believe, it is crucial to stay on this path to a meaningful life. To always make a journey is something that makes me happy. I do need a purpose though, and that is what I have by creating my own business. Therefore, this risk I took and making the change gives me the feeling of power, joy and happiness.

Where are you on this journey? Tell me your story – Simone Mortier

Innovation through future reflection

In this everchanging world it transformation is inevitable. Transformation happens through innovation. Without people however, there is no innovation. So the power of innovation lies in the collaboration and co-creation of people.

Reflection on historical actions can help define our future for the better. We know that. However, for innovation it is interesting to reflect upon the future as if it had already been occurred. Imagine a soccer-game for example. If the players consider the game already ‘won’, they are more likely to think of actions which make them win the game. So it is also in organisations. Imagine your company has been successful and you are more likely to think of what brought your company this succes rather than the actions you have to take to be successful (which will be more practical). It is this positive psychology that whatever you give attention to grows.

The way questions are framed in this process towards innovation and eventually transformation is therefore crucial. Interested in how to frame these questions, innovation or transformation for your organisation? Let’s have a brainstorm session!