Hoe je door strategische toekomst-sessie’s kapitein wordt van je eigen schip. “Desidera aan het roer”

SimoneMortier.desidera-didden
Model: Desidera Didden, Foto: Tatjana Dekker

“Helemaal thuis op het water”, dat zegt ze als je haar filmpje bekijkt. Overigens de moeite waard om zomaar even te zien. Deze zin klopt ook helemaal. Al sinds ik Desidera ken, is ze helemaal thuis op het water. Ze leeft waar ze voor staat. Helemaal niet zo gek, opgegroeid op een schippersinternaat. Dit heeft haar geïnspireerd tot het creëeren van het online platform (https://ervaarevents.nl/) waar ze passagiers en reders met elkaar matcht.

 

De invloed van haar jeugd & Desidera’s karakter

SimoneMortier.Schip.ErvaarEvents
Foto: Simone Mortier

Haar ouders voeren en daarom kon ze ervaren hoe het was om haar jeugd al varende door het leven te gaan. In de jaren die daarop volgden wist ze als geen ander hoe het was om te faciliteren. Net dat beetje extra, ontzettend behulpzaam en attent.

Los van dit alles, is ze ook echt een ambitieuze vrouw. Met de nadruk op vrouw, want met haar vrouwelijke touch kan en wil zij het huidige stoffige imago van de binnenvaart een boost geven. Daarnaast een prachtig platform met betekenisvolle evenementen – arrangementen én op maat.

Vaar je eigen koers, en navigeer naar de toekomst

Simone.Mortier.skype.ErvaarEvents
Foto: Simone Mortier

Samen hebben we de afgelopen maanden gebrainstormd hoe we dit kunnen vorm kunnen geven. Niet alleen het online platform en de sales, maar echt op zoek naar de betekenis van woorden. Vragen als: “Hoe en waar staat “erVAAR events” nu echt voor?”, “Waarom wil juist jij die authenticiteit van schepen benadrukken?”. “En hoe kunnen mensen een echt onvergetelijke ervaring vertellen aan hun familie en vrienden?”. Met gebruik van Imagineering, storytelling, story-doing, design thinking zijn we te werk gegaan.

 

 

Heb jij ook zin in een feestje op het water? 

SimoneMortier.DesideraDidden.ErvaarEvents
Foto: Simone Mortier

Uiteindelijk verkoopt ze het zelf als “Heb jij ook zin in een feestje op het water?” en aan de schepen vraagt ze simpelweg of ze deel willen nemen om succesvolle evenementen op hun schepen te hebben. Want heel eerlijk, de scheepvaart is een mannenwereld en die kunnen wel een vrouw gebruiken om hun schip te verhuren voor evenementen.

Los van het online platform is Desidera ook heel bewust geworden door het proces en weet ze precies wat ze doet. Ze is daarin ook een tikkeltje perfectionistisch, maar daarom weet je dat wat je krijgt, écht goed is.

Alle hands aan dek!

SimoneMortier.Tijdschrift.ErvaarEvents
Magazine: Lifestyle Dordrecht Foto: Desidera Didden

Een van de vragen die ik haar de eerste workshop stelde: “Stel je eens voor, het is 2023, hoe succesvol is “erVAAR events” en wat heeft er bijgedragen aan dit succes?” Desidera’s antwoord was “Ik zie dan schepen varen onder de “erVAAR” vlag en dan weet ik: “Wauw, wat een mooie, veilige en onvergetelijke dag hebben die mensen”. “Daar ben ik dan ontzettend trots op!”

Terwijl we verder brainstormen, werkt Desidera aan haar online platform waar de reders kunnen aanmeren & passende arrangementen per schip worden bedacht zodat we klaar zijn voor het vaarseizoen start. Want varen is genieten…

Desidera, nogmaals bedankt voor de fijne samenwerking. Het is een genot om te brainstormen met zo een positief en creatief talent.

Ook interesse in strategische toekomst-sessie’s  voor jou start-up? Vraag Desidera hoe ze het vond of bel me gerust eens op! 

Je kunt Desidera’s verhaal lezen in “Lifestyle Dordrecht”. En mocht je alvast zin hebben gekregen in “een feestje op het water” kun je haar alvast een mailtje (desidera@ervaar.nu) sturen voor het maken van een bel-afspraak.

 

Met liefde geschreven,Simone Mortier

Simone Mortier.Schip1.ErvaarEvents

Foto: Simone Mortier

Tekst: Simone Mortier
Foto’s: Tatjana Dekker, Simone Mortier, Desidera Didden

 

Een gedachte over “Hoe je door strategische toekomst-sessie’s kapitein wordt van je eigen schip. “Desidera aan het roer”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s